Sagt om oss

Sagt om oss

Optimal Advice förmåga att anpassa sig till våra och personalens önskemål under omställningsfasen var fantastiskt bra. Deras engagemang gentemot företaget och våra uppsagda, med täta uppföljningsmöten, återkopplingar och ett lösningsorienterat arbetssätt, har varit mycket bra och vi rekommenderar med varm hand Optimal Advice som outplacementpartner.
 
Nina Martinsen, HR Nordic Area Manager, Solina Group

Outplacement

Våra seniora rådgivare arbetar personligt, långsiktigt och sätter alltid individen i centrum. Tjänsteområdena vi besitter ger oss en exklusiv bredd där vi arbetar i framkant med strukturerade, kundanpassade och personliga lösningar. Det skapar en unik möjlighet för individen att få ett värdefullt avslut och en lika värdefull nystart via sitt program. Detta är några av framgångsfaktorerna till våra lyckade och väl genomförda outplacementprogram. ”Desto tidigare, desto bättre” är en annan framgångsfaktor. Vi har fler och det är dessa vi fokuserar på, framgång föder framgång.

Vi bygger upp våra program efter personliga och riktade värden och vi tar oss ann våra uppgifter med ett stort personligt engagemang. Det är individen som ska ut på en resa, det är individens mål som ska nås och det är individen som behöver taktisk och strategisk rådgivning för att lyckas. Våra deltagare skapar tillsammans med oss en trygg och stabil bas, för att effektivt kunna fokusera på rätt väg fram mot uppsatta mål, där vi fokuserar på framgångsfaktorerna.

Vår ambition är att våra kunder och deltagare ska utvecklas tillsammans med oss. Våra rådgivare är både strategiska och operativa i deras stöd, samtidigt som de har en lärande funktion. På Optimal Advice brinner vi för att utveckla människor och våra outplacementprogram är insiktshöjande. För oss handlar det inte om någon kortsiktig uppgift, genom att välja något av våra program hjälper ni era medarbetare långsiktigt vidare i arbetslivet.

Personerna vi stöttar har olika kunskaper, olika behov och befinner sig i olika lägen i livet. Vi rekommenderar därför varierande typer av anpassat stöd, allt för att gagna individuella resor mot målen. Dessa har vi paketerat i följande paket.

Small:

Detta paket riktar sig till dig som inte är berättigad till någon hjälp från något försäkringsfinansierat stöd som t ex TRR men som vill och behöver ha likvärdig hjälp. Detta program är vässat, trimmat och anpassat utifrån Trygghetsrådets upplägg.

 • 3 månader / 10 möten
 • 6 månader trygghetstid efter avslutat program

Medium:

Utökat grundpaket som är till stor nytta för dig som behöver resa både på arbetsmarknaden men även göra en inre personlig resa. I detta program tittar vi extra mycket på dina talanger, din personlighet och dina möjligheter att t ex byta bransch.

 • 6 månader / 15 möten
 • 9 månader trygghetstid efter avslutat program

Large:

Detta paket bygger på både S och M men är speciellt inriktat på att stötta deltagare med praktisk hjälp inom en viss yrkesgrupp, bransch eller näring. Innehåller även delar inom friskvård, kompetenshöjande insatser och introduktionsstöd på nya arbetet. Här får man vara beredd på att bli utmanad, detta är en ”game changer”.

 • 12 månader / 20 möten
 • 12 månader trygghetstid efter avslutat program

VIP:

Detta paket riktar sig till VD och ledning. Det innehåller, förutom alla delar från S, M och L även stöd och rådgivning kring avtal, försäkringar samt andra tekniskt parametrar inför nästa chefstjänst eller position i ledningsgrupp.

Företagsstöd:

Även om vi alltid sätter våra deltagare i första rummet prioriterar vi även att stötta företaget, framförallt HR och ledning. Detta stöd kundanpassas efter behov och kan därför se olika ut beroende på omfattning, inriktning och syfte. Vi erbjuder bl.a:

 • Strategisk rådgivning och konsultering kring agerande vid övertalighet och personalförändringar.
 • Avgångspensioner och andra exitlösningar med hjälp av pensions- och försäkringsprodukter.
 • Föreläsningar & Workshops gällande t e x förändringar på arbetsplatsen, employer branding, LinkedIn, sociala medier, mm.
 • Grupp- och ledarskapsutveckling.
 • Vi arbetar även med försäkringsfinansierat omställningsstöd från Trygghetsrådet (TRR).

Vill ni veta mer så kontakta oss här

Hur gör vi? Vad kostar det? Bra frågor. Ring oss så berättar vi mer. Desto tidigare i processen vi hör av dig, desto större möjligheter har vi att hjälpa dig.