Mikroutbildning i hållbart hemarbete

Många arbetar hemifrån i dessa dagar och har inte samma ergonomiskt anpassade arbetsmiljö som när vi är på våra arbetsplatser. Sämre arbetsställning, slarv med pauser, mindre rörlighet, känsla av ensamhet.
På Optimal Advice har vi mycket kontakt med företag och medarbetare som beskriver detta som ett problem.

Digitalisering – möjlighet eller risk?

Flexibilitet och ett stort mått av autonomi är viktigt för vårt engagemang och välmående på arbetet. De senaste årens digitalisering har ökat flexibiliteten kring vårt arbete i både tid och rum. Gränsen arbete – fritid blir alltmer flytande.

De viktiga medarbetarna – Stefan

Vi fortsätter presentationen av vårt härliga gäng. Här är Stefan Gunnarsson Svärd, en lugn och trygg smålänning med hjärtat på rätta stället. Alltid noga med att rådgivningen ska ge kunden de bästa lösningarna för just dem.

De viktiga medarbetarna – Linus

Här är vår medarbetare Linus Zackrisson. En påläst föreläsare, LinkedIn- och rekryteringsexpert som ofta lever i kappsäck på väg till föreläsningar, och brinner för att motverka psykisk ohälsa på arbetet.

De viktiga medarbetarna – Malin

Idag vill vi presentera Malin Holm, team- och chefsutvecklare och AO-chef för rekrytering. Hon är mästare på att få chefer att bli sitt bästa jag. Att få team eller ledningsgrupper att kommunicera på ett bra sätt.

De viktiga medarbetarna – Johan

För oss som erbjuder tjänster och kunnande till våra kunder är medarbetarna hela affären och företaget. Vi vill därför gärna presentera och visa dig de fantastiska människor som arbetar här.
Först ut är Johan Berntorp en av våra pensions- och försäkringsexperter.

Matar du rätt algoritmer?

Matar du rätt algoritmer när du rekryterar genom LinkedIn och andra sociala medier? Vår LinkedIn expert Linus förklarar varför det ibland blir knasiga matchningar.

Vi måste bli bättre på psykosocial arbetsmiljö.

Arbetsgivarnas kunskaper kring psykosocial arbetsmiljö är generellt dålig visar Unionens Arbetsmiljöbarometern*.Psykisk ohälsa är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning, och ständigt ökande.