Lucka 23. Följ upp, tappa inte bollen på mållinjen.

Om en medarbetare fått lämna på grund av arbetsbrist och du gjort ett bra avslut enligt konstens alla regler, se då till att hålla i bollen. Tappa den inte på mållinjen.

Följ upp – det kan göra all skillnad i världen för en person som just där och då troligen känner sig vilsen, bortvald och vars identitet är skakad i grunden när yrkestillhörigheten har försvunnit. Glöm inte bort den lilla ansträngningen som behövs för att den som fått sluta ska känna sig sedd och saknad.

Det är oftast inga stora gester som behövs. Exempelvis kan ett samtal eller mail där du frågar hur det går i jobbjakten räcka långt, eller att du som chef erbjuder dig att vara referens. En jul- eller sommarhälsning från avdelningen (eller teamet) är trevligt och tar inte många minuter att skicka. Ge ett tips på en ledig tjänst om du hör om något du tror kan passa, eller gratulera och lyckönska i sociala medier när du ser att någon fått en ny tjänst. Kanske en födelsedagshälsning från de gamla kollegorna…

Inget märkvärdigt kan tyckas, men oj så lätt att glömma när det är hektiskt på arbetsplatsen och livet löper på för oss som är kvar.

Det är ibland små saker som avgör om ditt employer brand blir och upplevs som äkta hela vägen, eller faller platt till marken. En liten gnutta engagemang (och hjälp av en och annan påminnelse i kalendern) kan göra stor skillnad.