Sagt om oss

Sagt om oss

Optimal Advice förmåga att anpassa sig till våra och personalens önskemål under omställningsfasen var fantastiskt bra. Deras engagemang gentemot företaget och våra uppsagda, med täta uppföljningsmöten, återkopplingar och ett lösningsorienterat arbetssätt, har varit mycket bra och vi rekommenderar med varm hand Optimal Advice som outplacementpartner.
 
Nina Martinsen, HR Nordic Area Manager, Solina Group

Linda och Johan

Outplacement

Våra seniora rådgivare arbetar personligt, långsiktigt och sätter alltid individen i centrum i outplacement-lösningarna. Afärsområdena vi arbetar med ger oss en exklusiv bredd när vi lägger upp strukturerade, kundanpassade och personliga lösningar. Outplacement skapar en unik möjlighet för individen att få ett värdefullt avslut och en lika värdefull nystart via sitt program. Detta är några av framgångsfaktorerna för våra outplacementprogram. ”Ju tidigare desto bättre” är en annan framgångsfaktor.

Vi bygger upp våra program med personliga och riktade värden och vi ger ett stort personligt engagemang. Det är individens resa, det är individens mål som ska nås och det är individen som behöver taktisk och strategisk rådgivning för att lyckas. Våra deltagare skapar tillsammans med oss en trygg och stabil bas för att effektivt kunna fokusera på rätt väg fram mot uppsatta mål.

På Optimal Advice brinner vi för att utveckla människor och våra outplacementprogram är insiktshöjande. För oss handlar det inte om någon kortsiktig uppgift, genom att välja något av våra program hjälper ni era medarbetare långsiktigt vidare i arbetslivet.

Personerna vi stöttar har olika kunskaper, olika behov och befinner sig i olika lägen i livet. Vi rekommenderar därför olika typer av anpassat stöd, allt för att gagna individens resa mot målet. Det vanligaste är att vi individanpassar ett program men vi har även färdiga paket.

Small:

Detta paket riktar sig till dig som inte är berättigad till någon hjälp från något försäkringsfinansierat stöd som t ex TRR men som vill och behöver ha likvärdig hjälp. Detta program är vässat, trimmat och anpassat utifrån Trygghetsrådets upplägg.

  • 3 månader / 10 möten
  • 6 månader trygghetstid efter avslutat program

Large:

Utökat grundpaket som är till stor nytta för dig som behöver resa både på arbetsmarknaden men även göra en inre personlig resa. I detta program tittar vi extra mycket på dina talanger, din personlighet och dina möjligheter att t ex byta bransch.

  • 6 månader / 15 möten
  • 9 månader trygghetstid efter avslutat program

VIP:

Detta paket riktar sig till VD och ledning. Det innehåller, förutom alla delar från S och L ges även stöd och rådgivning kring avtal, försäkringar samt andra tekniskt parametrar inför nästa chefstjänst eller position i ledningsgrupp.

Företagsstöd:

Vi kan även stötta företag, framförallt HR och ledning vid förändringar. Detta stöd kundanpassas efter behov och kan därför se olika ut beroende på omfattning, inriktning och syfte. Vi erbjuder bl.a:

  • Strategisk rådgivning och konsultation kring agerande vid övertalighet och personalförändringar.
  • Avgångspensioner och andra exitlösningar med hjälp av pensions- och försäkringsprodukter.
  • Föreläsningar & Workshops gällande t e x förändringar på arbetsplatsen, employer branding, LinkedIn, sociala medier, mm.
  • Grupp- och ledarskapsutveckling.
  • Stöd vid olika outplacement-lösningar.
  • Vi arbetar även med försäkringsfinansierat omställningsstöd från Trygghetsrådet (TRR).

Vill ni veta mer så kontakta oss här eller ring oss på 040-685 84 00 så berättar vi mer. Ju tidigare i processen vi hör av dig, desto bättre möjligheter har vi att hjälpa dig.