Sagt om oss

Sagt om oss

Ni visade på stor initiativförmåga och kunnighet och lyckades tillsätta tjänsterna över förväntan.
Jag är imponerad över er förmåga att få ut den information man verkligen behöver för att kunna ta rätt beslut
 
Andreas

Du har säkert hört det sägas, kanske till och med sagt det själv ”HR förstår inte affären”. Det anser vi beror på ett gammalt synsätt inom rekrytering. Meriter används för att försöka förutsäga hur en individ kommer prestera i en ny roll. Magkänslan får avgöra beslut. 

Meriter är inget speciellt bra prognosinstrument, men i brist på annat används de fortfarande. Forskningen är dock enig om att det är ett oerhört trubbigt verktyg, som ofta leder oss fel.  

Vi vet hur ni kan isolera vad som ska göras i just er affär, beskriva det i form av beteenden som ska vara uppfyllda och hur ni kan mäta just dessa genom olika verktyg och metoder. Låt oss även utbilda er att bli proffs på detta.  

Hundratals HR-proffs, linjechefer och rekryterare har redan passerat genom våra utbildningar i just affärskopplad personbedömning.  

Färdiga utbildningar finns i:  

  • Rekrytering – Hur kan den kopplas till affären och mäta rätt saker? Ni får en tydlig struktur och metoder ni kan börja använda imorgon.  
  • Tester – Vilka tester bör ni använda och hur väljer ni rätt tester? Då vi är helt oberoende av testförlag kan vi ge er den kunskap just ni saknar.  
  • Intervjuteknik – Bli riktigt vassa och ställ rätt frågor i en intervju. Vad ska ni tänka på?  

Önskar ni ett annat upplägg så skräddarsyr vi självklart för era behov.

 

 

  

Ni får konkreta verktyg och arbetsmetoder, olika lösningar i system och verktyg men ni får också mallar som ni kan applicera direkt.   

Seeing is believing 

Deltagarna får “prova på” i hög grad under utbildningen – det brukar bli en rejäl ögonöppnare. Åtskilliga HR-proffs, med decennier av erfarenhetsåväl som mycket erfarna rekryterare har uttryckt att de missat många dimensioner i sitt tidigare sätt att arbeta.  

Andra har ändrat sitt arbetssätt och sedan jämfört med de som jobbar som ”förut” och sett stora skillnader i framgång med sina rekryteringar.  

Bli bättre på att koppla rekryteringen till er affär och er verksamhet. Tydligt, strukturerat, kompetensbaserat och objektivt. Ett modernt sätt att rekrytera.