Om Oss

Optimal Advice

Optimal Advice är ett engagerat och personligt företag som erbjuder strategisk HR-rådgivning. Tillsammans med våra kunder skapar vi långsiktiga förutsättningar för trygga och motiverade medarbetare för en effektiv organisation.

Om vår vision

Vi på Optimal Advice strävar efter att vara vår kunds personliga, engagerade rådgivare och sparringpartner. Med specialistkompetens inom flera strategiska HR-områden erbjuder vi kundanpassad rådgivning i framkant.

Hur vi startade

Optimal Advice grundades i Malmö år 2009 som en fristående och oberoende rådgivare inom pension och försäkring. Tidigt fanns visionen att även leverera andra tjänster inom strategisk HR och snart attraherades fler medarbetare med specialistkompetens inom Rekrytering/Excecutive Search och Omställning/Outplacement. Nu kunde Optimal erbjuda marknaden tjänster innan och inför en anställning, hantera lösningar för medarbetare under pågående anställning samt bistå vid avveckling av medarbetare.

Tidigt insåg vi också att såväl nya medarbetare in i organisationen, såväl som en situation där medarbetare lämnar – ställer stora krav på förändringsledning och stöd i grupp- och ledarskap. Det var dags att utöka verksamheten och tjänsteutbudet riktat mot insatser under pågående anställning och experter inom ledarskapsutveckling tillkom. I samband med detta förstärkte vi även med karriärrådgivning som ett stöd till såväl rekrytering som outplacement, samt rådgivning kring sociala medier och hur man som företag/arbetsgivare kan utnyttja dessa kanaler för att bäst attrahera nya medarbetare, synas, skapa affärer och stärka sitt varumärke som en bra arbetsgivare – kort och gott employer branding ur ett strategiskt HR-perspektiv.

I skrivandes stund består Optimal av 12 st noga utvalda och handplockade medarbetare med exceptionell specialistkompetens inom sina respektive områden. Vi har ett stort inflöde av förfrågningar inom samtliga affärsområden och inser att vi är på rätt spår i vår vision.

Varmt välkommen på en fika eller lunch hos oss, i våra fräscha lokaler. Vare sig du vill veta mer om våra erbjudanden, eller om du är nyfiken på att bli en av de utvalda. Vi lovar att du kommer att få en ny syn på vad det kan innebära att jobba med strategisk HR.