Om Oss

Optimal Advice – strategisk HR-partner

Optimal Advice är ett engagerat och personligt konsultföretag som erbjuder strategisk HR-rådgivning. Tillsammans med våra kunder skapar vi långsiktiga förutsättningar för trygga och motiverade medarbetare i en effektiv organisation. Våra kompetensområden täcker grupp- och ledarskapsutveckling, pensions- och försäkringslösningar, rekrytering, executive search och outplacement, samt föreläsningar och utbildning m.m. Som strategisk HR-partner erbjuder vi skräddarsydd rådgivning, specialistkompetens och tjänsteleverans i framkant.

Allt vi gör är på något sätt kopplat till Employer Branding och vår uppgift att stärka våra uppdragsgivares varumärken som arbetsgivare – inifrån och ut.

Vår vision

Optimal Advice strävar efter att som strategisk HR-partner vara våra uppdragsgivares personliga, engagerade rådgivare och sparringpartner i alla former av strategiska HR-frågor.

Hur vi startade

Optimal Advice grundades i Malmö år 2009 som en rådgivare inom pensions- och försäkringslösningar. Tidigt föddes visionen att även leverera andra tjänster inom strategisk HR. Fler medarbetare tillkom med specialistkompetens inom rekrytering, excecutive search, omställning och outplacement.

Nu kunde Optimal erbjuda tjänster innan och inför en anställning, hantera lösningar för medarbetare under pågående anställning samt bistå vid avveckling eller omställning av medarbetare, enligt vårt nuvarande koncept – IN-ON-OUT.

Tidigt insåg vi att såväl nya medarbetare in i organisationen, som situationer där medarbetare lämnar – ställer stora krav på förändringsledning och stöd i grupp- och ledarskap. Med experter inom ledarskapsutveckling kunde vi utöka verksamheten och tjänsteutbudet riktat mot insatser under pågående anställning. Vi förstärkte även med karriärrådgivning som ett stöd till såväl rekrytering som outplacement.
Kort därefter tillkom även rådgivning kring sociala medier och hur man som arbetsgivare kan utnyttja dessa kanaler för att bäst attrahera nya medarbetare, synas, skapa affärer och stärka sitt varumärke som en bra arbetsgivare – kort och gott – employer branding ur ett strategiskt HR-perspektiv.

I skrivandes stund består Optimal Advice av 12 st noga utvalda och handplockade medarbetare med hög specialistkompetens inom sina respektive områden. Vi har ett stort inflöde av uppdrag inom samtliga affärsområden och det väljer vi att se som ett bevis på att vi är på rätt spår i vår vision.

Du är varmt välkommen upp på en fika eller lunch hos oss. Vare sig du vill veta mer om vårt erbjudande, eller om du är nyfiken på att bli en av de utvalda. Vi lovar att du kommer att få en ny syn på vad det kan innebära att jobba med strategisk HR.

Mer om vad vi erbjuder hittar du här.