Vad är löneväxling?

31 maj, 2023

Viktigt att tänka på vid löneväxling

Löneväxling är ett sätt att spara till sin tjänstepension. Den anställde växlar en del av sin bruttolön till ett pensionssparande. Det löneväxlade beloppet skattas inte som inkomst förrän pensionen betalas ut. Denna skatt är lägre än inkomstskatten. Om den anställda redan har fått tillgång till ett lönebelopp ska det beskattas som lön, och då är det för sent att omförhandla lönebeloppet. Löneväxling kan alltså bara göras på framtida ersättningar.

Att löneväxla är ingen rättighet, utan det är alltid arbetsgivaren som bestämmer vilken policy man har på företaget och om den inkluderar löneväxling. Det är viktigt att löneväxling dokumenteras i ett avtal mellan företaget och den anställda. Ett avtal kan till exempel innehålla information om hur länge det ska gälla och hur den ordinarie tjänstepensionen påverkas.

Eftersom löneskatten på den pensionsförsäkringen är lägre än de sociala avgifterna kan arbetsgivaren kompensera den anställda för denna mellanskillnad på 5,8 procent och det kostar inte arbetsgivaren något extra. Kostnaden för tjänstepensionen är i de flesta fall avdragsgill för arbetsgivaren men det finns ett tak. Tänk på att löneväxling ska ingå i detta.

Att löneväxla kan vara bra om du har hög inkomst, är frisk, inte riskerar att bli arbetslös och är beredd att avstå delar av lönen nu för att få mer pengar som pensionär. 

I år (2023) innebär hög lön en månadslön över 50 000 kronor, efter löneväxlingen (dvs 8,07 inkomstbasbelopp). Om man har lägre inkomst än så får det konsekvenser för intjänandet till den allmänna pensionen.

Att löneväxla kan också få konsekvenser för den anställdas ersättningar vid sjukdom och arbetslöshet. Det gäller både ersättningarna enlig lag och kollektivavtal. Dessa ersättningar beräknas på lön efter löneväxling.

Om du löneväxlar för att undvika skatt, tänk på att det inte går att veta något om skatteregler när det blir dags att ta ut pensionen.

Och som vanligt – se upp för höga avgifter på försäkringen.

Vid skilsmässa ingår inte det löneväxlade beloppet i en bodelning.

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss

Genom att skicka in formuläret ger du ditt samtycke till Optimal Advice att samla in och spara data från detta formulär.

info@optimaladvice.se

+46 (0)40 685 84 00

Hjulhamnsgatan 3

Box 3004, 200 22 Malmö